Голова польського уряду порівняв домовленості Путіна з Меркель із пактом Молотова-Ріббентропа

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розкритикував колишню канцлерку Німеччини Ангелу Меркель. Він обурився через її домовленості про постачання енергоресурсів із Росії, провівши паралелі з пактом Молотова-Ріббентропа, який уможливив Другу світову війну. Про це пише PAP. Моравецький зробив заяву після державних заходів з нагоди 84-ої річниці нападу Радянського Союзу на Польщу, передають Патріоти України.

Він зазначив, що 17 вересня нагадує про "зловісні наслідки російсько-німецького союзу". "Ми також нагадуємо собі про сучасні небезпеки німецько-російського альянсу. Саме цей союз призвів до можливості нападу Росії на Україну в першу чергу через ту кошмарну газову, сировинну політику, яку проводила Німеччина", – сказав він.

Моравецький також розкритикувати свого попередника на посаді – лідера опозиційної "Громадянської платформи" Дональда Туска. Він звинуватив його у нібито проросійськості і зближенні з Німеччиною.

"Так само, як був пакт Молотова-Ріббентропа, про який ми дуже добре знаємо, так само, де-факто, був газовий і сировинний пакт Меркель-Путіна. І саме цей пакт призвів до залежності значною мірою значної частини Європи і призвів до катастрофи зокрема і в Польщі, і головним виконавцем цього пакту Меркель-Путін був Дональд Туск", – сказав польський прем’єр.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали: