"Головна лінія промови очільника Кремля на 9 травня - переконати росіян, що Україна - це Росія", - політолог

"Те, що я побачив, підтвердило припущення, що президент Росії перебуває у пригніченому стані. Сам текст промови погано підготовлений. Виступ - не логічний і не структурований. Там, звісно, червоною лінією проходила Україна, звучали пропагандистські штампи", - написав політолог Михайло Басараб у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжив:

"Головна лінія промови очільника Кремля – переконати росіян, що Україна – це росія. Він кілька разів натякав, що наша країна – це російська земля. І це базове виправдання тому, що в Україні роблять російські війська. Вони прийшли звільняти "свою землю" від якихось фашистів чи військ НАТО.
Путін намагався зафіксувати те, що прийшли на чужі землю легітимно. Оця думка мала скластися у російських громадян. Тому що Путіну треба пояснити, чому він пішов на такі жертви. Тому що якщо це війна проти іншої держави і народу, то навіть у росіян можуть виникнути питання.
Путін не оголосив війну та мобілізацію на День перемоги, як про це говорили іноземні розвідки та ЗМІ. До речі, хтось бачив Герасимова? Начальник генштабу зс рф застряг в заторі, що на позорне збіговисько не з‘явився?".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...