"Готовність вмирати і вбивати за свою землю - це і є найвищий прояв патріотизму", - головнокомандувач ЗСУ

Україна восьмий рік стримує агресію Російської Федерації і надійно захищає кордони Європи. Козацька і повстанська кров, що тече в жилах бійців ЗСУ і всього українського народу, неодмінно приведе до перемоги над окупантами і відновлення територіальної цілісності держави. Про це йдеться в заяві головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, розміщеній на сторінці Генштабу в Facebook з нагоди Дня захисників і захисниць, який відзначали 14 жовтня, передають Патріоти України.

– Ці свята нагадують нам про спадкоємність наших військових традицій. Захисники і захисниці України восьмий рік поспіль стримують російську агресію. Ми стали надійним щитом Європи. Козацька і повстанська кров у наших жилах веде нас тільки вперед – до Перемоги!, – наголосив Головнокомандувач Збройних Сил України.

Генерал-лейтенант Валерій Залужний акцентував, що готовність вмирати і вбивати за свою землю – це і є найвищий прояв патріотизму.
– Ми довели свою любов і вірність Україні, проливши за неї кров і віддавши життя тисяч наших побратимів і посестер. Дякую їм за любов до рідної землі, відданість військовій справі та самовіддану службу Українському народові! Ми обов’язково відновимо державний суверенітет України на всій її території! – підкреслив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.
Присутні вшанувати пам’ять загиблих захисників і захисниць України хвилиною мовчання.
Святкове відзначення та пошанування захисників та захисниць України розпочалося в Чигирині біля Бастіону Петра Дорошенка. Також представники Збройних Сил України та органів місцевої влади та самоврядування взяли участь у покладання квітів до пам’ятника Богдану-Зиновію Хмельницькому під акомпанемент капели бандуристів Об’єднання художніх колективів Черкаської обласної ради у супроводі прапороносців із Державними прапорами України.
Окрім відвідин Чигирина, Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний побував у Холодному Яру - місці нашої військової слави протягом століть. Востаннє командувач українського Війська перебував тут у 1920 році.
Саме в цих місцях присягали на вірність Україні воїни від 18 сторіччя, захисники Холодноярської республіки освячували зброю на боротьбу проти комуно-російської агресії сторіччя тому. Їхні бойові традиції успадкували воїни УПА, які боролися за відновлення незалежності України. Маючи таке глибоке історичне коріння, усвідомлюючи спадкоємність наших військових традицій і відповідальність перед попередніми і прийдешніми поколіннями, Збройні Сили України гідно продовжують боротьбу за свободу!

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...