Говорить про відчай: ЗС РФ використовують техніку 1950-х років під Авдіївкою, - Newsweek (фото)

ЗС РФ у своєму наступі на Авдіївку використовують військову техніку випуску 1950-х років. Це свідчить про відчай окупантів. Про це пише видання Newsweek, передають Патріоти України.

За словами журналістів, на акаунті Ukraine Weapons Tracker в X (раніше Twitter), з'явилося фото, на якому можна побачити знищений БТР-50 ще часів Радянського союзу. Його виробляли в період з 1954 по 1970 роки. На тому ж знімку можна побачити танк Т-64БВ.

Знищений БТР-50, фото

Видання пише, що в Росії дуже не вистачає важливих елементів для будівництва військової техніки. Наприклад, шарикопідшипників. До того ж, ЗС РФ зазнають великих втрат у своїх спробах наступати на позиції ЗСУ біля Авдіївки.

У Міноборони Великої Британії 17 жовтня заявили, що наступ на Авдіївку є наймасштабнішою операцією ЗС РФ із січня 2023 року. "Місто є серйозною перешкодою на шляху російських сил до досягнення їхньої ширшої мети — взяття під контроль Донецької області", — зазначили у відомстві.

У звіті сказано, що окупанти, найімовірніше, не зможуть домогтися успіху на цьому напрямку. Журналісти нагадали, що в британській розвідці ще в березні 2023 року повідомили, що росіяни через брак техніки почали розміщувати під Авдіївкою БТР-50 та інше озброєння часів СРСР.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...