Громадянства "ДНР" для суду не існує: З Росії екстрадують сербського найманця, який воював на Донбасі (фото)

Горану Чиричу доведеться відповідати не тільки за участь у бойових діях на боці найманців, але й за злочини вчинені на батьківщині.

Ростовський обласний суд відмовився задовольнити скаргу сербського найманця Горана Чирича щодо його видачі Сербії. Він буде екстрадований на батьківщину, де його чекає суд в тому числі і за участь у війні на Донбасі, повідомляють Патріоти України.

Чирич апелював до того, що його справа носить політичний характер, однак суд не прийняв його доводи. За версією суду, підстав для його екстрадиції достатньо. Згідно із запитом сербської сторони, Чирич звинувачується в тому, що з лютого по червень 2015 року на території республіки Сербія здійснив "пособництво в зловживанні посадовим становищем директором підприємства "Антомар-РС-Ойл".

При цьому російський суд не взяв до уваги аргументи захисту про те, що Чирич нібито є "громадянином ДНР", як такі, що "не базуються на законі і діючих міжнародних нормах права".

Не погодившись з рішенням про депортацію Чирич, як зазначається в постанові, звернувся до суду зі скаргою, в якій вказав, що з липня 15 року прибув в так звану "ДНР" для "захисту російського населення від екстремістських військових дій".

"Служив в різних підрозділах, був поранений, має ряд хронічних захворювань. Має нагороди. Постійно проживає в "ДНР" і має громадянство "ДНР", одружився, має сім'ю і майно. Кримінальне переслідування в республіці Сербія носить політичний характер через його служби в збройних силах "ДНР". Злочинів, в яких його звинувачують, він не робив", - такими аргументами Чирич намагався переконати суд.

Проте суд визнав, що доводи про те, що запит на його видачу носить політичний характер в зв'язку з участю у війні на Донбасі на боці бойовиків нічим не підтверджені і не можуть бути прийняті до уваги.

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...