Гроші на крові: Підозрюваний у держзраді Табачник має будівельний бізнес у Криму, - "Схеми"

Екс-міністр освіти і науки України часів Яуковича Дмитро Табачник з 2021 року є співзасновником будівельної компанії, зареєстрованої за російським законодавством в окупованому Росією Криму, передають Патріоти України.

Як з'ясували "Схеми" з посиланням на дані реєстру юридичних осіб РФ, з жовтня 2021 року Дмитро Табачник володіє часткою в 50% компанії ООО "Специализированный застройщик "Таврида-Центр". Місце реєстрації – Крим, місто Сімферополь.

Основний напрямок роботи компанії – "діяльність замовника-забудовника, генерального підрядника". Партнером Табачника у цьому бізнесі є місцевий забудовник, громадянин Росії Володимир Аматуні. У 2021 році "Таврида-Центр" зафіксувала збитки, звітів за 2022 рік ще не публікувала.

Журналісти нагадали, що уе вже друга російська фірма, співзасновником якої є Табачник. З 2019 року він володіє часткою у російській компанії ООО "Лиэль-ФМ", яка займається посередництвом у торгівлі.

"Схеми" додзвонилися Табачнику, але він різко перервав розмову, коли почув запитання про російський бізнес та співпрацю з ворогом.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...