"Гвардія наступу": Відмінності кожної з новостворених бригад та як вступити в будь-яку з восьми

Як вже розповідали Патріоти України, Міністерство внутрішніх справ формує у своєму складі вісім бригад «Гвардії Наступу» на основі різних відомств. Те, що їх об'єднує, - всі вони будуть приймати активну участь у звільненні окупованих територій нашої держави. У Київській обласній військовій адміністрації виклали пояснення до кожної з них.

«Вступаючи до «Гвардії Наступу», ви самостійно обираєте бригаду, до якої бажаєте долучитись», – йдеться у дописі КОВА.

Основна інформація про вісім бригад: «Сталевий кордон», «Лють», «Азов», «Буревій», «Кара-Даг», «Червона калина», «Рубіж», «Спартан».

15-Й МОБІЛЬНИЙ ПРИКОРДОННИЙ ЗАГІН ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ «СТАЛЕВИЙ КОРДОН»

Перші на кордоні, перші у наступі!

Створений як прикордонний підрозділ нового зразка. Його структура, система управління та навчання побудовані з урахуванням викликів, які стоять перед Україною.

«Основу заклали підрозділи Державної прикордонної служби, що виконували завдання в зоні бойових дій на сході нашої держави та мужньо протистояли агресорам», – пояснюють в брошурі.

Для виконання завдань мобільний прикордонний загін має на озброєнні протитанкові та артилерійські розрахунки, групи аеророзвідки та розрахунки ПЗРК.

ОБ’ЄДНАНА ШТУРМОВА БРИГАДА НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ «ЛЮТЬ»

Перетвори свою лють на зброю!

«Унікальний воєнізований підрозділ поліції нового зразка. Його бійці – вольові та вмотивовані патріоти, які виконували бойові завдання на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському й Донецькому напрямках», – йдеться в описі бригади.

Бригада «Лють» – це два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк і рота спеціальних операцій. Арсенал містить бронетехніку, артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння.

До завдань бійців «Люті» належить проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника.

БРИГАДА НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ «АЗОВ»

Незламні, нескорені, неспинні!

Окремий загін спеціального призначення «Азов». Був створений у 2014 році як добровольчий батальйон «Азов» та увійшов до складу Національної гвардії України.

«Азов» звільняв Маріуполь у червні 2014 року, брав участь у боях під Іловайськом, обороняв Маріуполь із кінця серпня 2014 року, здійснював наступ на Широкине в лютому 2015 року, виконував завдання в зоні проведення ATO (пізніше ООС). Силами підрозділу успішно проведено Павлопіль-Широкінську операцію у 2015 році, виконано низку бойових завдань у районі Світлодарської дуги.

Під час російського вторгнення в Україну 2022 року «Азов» став осередком оборони міста Маріуполь і надалі героїчно утримував комбінат «Азовсталь».

1-ША ПРЕЗИДЕНТСЬКА БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ІМЕНІ ГЕТЬМАНА ПЕТРА ДОРОШЕНКА (3027) НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ «БУРЕВІЙ»

Окупанте, буря насувається!

23 серпня 2017 року Указом Президента України № 232/2017, ураховуючи бойові заслуги, мужність, зразкове виконання покладених завдань, високий професіоналізм особового складу, бригаді присвоєне почесне звання «Президентська імені гетьмана Петра Дорошенка».

Бригада брала участь у боях проти російських загарбників у лютому – березні 2022 року, під час оборони Києва, у районі населених пунктів Мощун, Горенка та Гостомель, а також у боях під Лисичанськом у червні та липні 2022 року. Нині військовослужбовці бригади продовжують воювати на передовій східного напрямку.

15-ТА БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ІМЕНІ ГЕРОЯ УКРАЇНИ ЛЕЙТЕНАНТА БОГДАНА ЗАВАДИ (3029) НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ «КАРА-ДАГ»

Піднімемо прапор над Кримом!

25 березня 2020 року Указом Президента України, враховуючи бойові заслуги мужність, високий професіоналізм і зразкове виконання поставлених завдань особовим складом, 9-му полку оперативного призначення НГУ присвоєно ім’я Героя України лейтенанта Богдана Завади.

«Із перших годин повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію України особовий склад полку виконував бойові завдання, обороняв населені пункти Мелітополь, Токмак, Кам’янське, Мала Токмачка», – розповідають бойовий шлях бригади.

Своєчасне вибуття підрозділів полку в район виконання бойових завдань 24-27 лютого 2022 року дало змогу зупинити наступ переважаючих сил ворога на напрямку Василівка-Запоріжжя, Токмак-Оріхів.

14-ТА БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ІМЕНІ ІВАНА БОГУНА (3028) НГУ «ЧЕРВОНА КАЛИНА»

Червоне полум’я наступу!

У 2014 році бійці підрозділу запобігли створенню псевдореспубліки «ХНР». Тоді спецпризначенці здійснили блискучу спецоперацію: звільнили Харківську ОДА та знешкодили сепаратистів без жодного пострілу.

«Під час повномасштабного вторгнення підрозділ був залучений до оборони столиці. Його бійці спільно із ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів Київщини, розбили колони ворожої техніки та зрівняли із землею позиції окупантів», – відзначають у описі бригади.

Після звільнення столичного регіону гвардійці 8-го полку НГУ продовжили обороняти України вже на східних рубежах, де воюють у найгарячіших точках і сьогодні.

4-ТА БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ІМЕНІ ГЕРОЯ УКРАЇНИ СЕРЖАНТА СЕРГІЯ МИХАЛЬЧУКА (3018) НГУ «РУБІЖ»

Повернемо законні рубежі країни!

Бригада була створена у 2015 році як підрозділ нового зразка. її воїни виконували завдання в районі Станиці Луганської, у Маріуполі та на першій лінії оборони в районі Світлодарської дуги. А з вересня 2019 року по травень 2020 року безпосередньо протистояли агресорові на Світлодарській дузі, зокрема звинуваченому в терористичних актах формуванню «Сомалі».

«24 лютого 2022 року група бригади першою прийняла бій з елітними російськими десантниками в районі аеропорту «Антонов» у Гостомелі. Разом з іншими силовиками вона змогла нейтралізувати декілька гелікоптерів і приблизно роту противника. Це відіграло ключову роль в обороні столиці», – розповідають про досягнення воїнів.

3-ТЯ БРИГАДА ОПЕРАТИВНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ІМЕНІ ПОЛКОВНИКА ПЕТРА БОБОЧАНА (3017) НГУ «СПАРТАН»

Поєднані духом наступу

Із 2014 року 3-тя бригада оперативного призначення бере участь в антитерористичній операції та операції Обʼєднаних сил. Основними гарячими точками для бригади стали Дебальцеве, Кримське, Маріуполь і Попасна.

«Із перших хвилин повномасштабного вторгнення гвардійці бригади на різних напрямках не давали противнику прорватися до міста Харкова, зупиняючи у боях групи ворога та знищуючи російську техніку. До складу бригади увійшли досвідчені артилерійські підрозділи», – вказують у описі бригади.

На початку повномасштабної війни збили дозвуковий штурмовик СУ-25 і затримали пілота, який здійснював обстріли Харкова. Гвардійці військової частини 3017 брали участь у звільненні Малої Рогані та в харківському контрнаступі зі звільнення Харківщини від окупації.

ЯК ДОЛУЧИТИСЬ ДО «ГВАРДІЇ НАСТУПУ»

  • Зверніться до одного зі ЦНАПів або заповніть анкету на сайті storm.mvs.gov.ua
  • Оберіть бригаду, до якої хочете долучитись
  • Надайте необхідний перелік документів
  • Пройдіть тестування та готуйтеся захищати Україну.

Орієнтовний перелік документів, необхідних для вступу в бригади:

  • Паспорт, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера, документи про освіту
  • Трудова книжка, військовий квиток, посвідчення про приписку до призовної дільниці
  • Витяг з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості»
  • Дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см

Додаткову консультацію щодо вступу до бригад можна отримати за номером телефону: 0 800 10 00 20.

Тим часом добровольці НГУ «Азов» готуються до наступу, а бригада «Буревій» провела тактичну підготовку на Київщині

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...