І на маневрах закріплюють навики прикриватися дітьми та жінками: У Росії в ході військових навчань розмітили "Панцирь-С1" біля дитячого садка

У Росії на навчаннях біля дитячого садка розмітили «Панцирь-С1»

У Росії в місті Воронеж на навчаннях біля дитячого садка та школи розмітили зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРГК) «Панцирь-С1», повідомляють Патріоти України з посиланням на видання «Вести.Воронеж».

Військову техніку розмістили біля навчальних закладів у мікрорайоні Шилово в минулий четвер 3 лютого.

У пресслужбі російського оборонного відомства розгортання комплексів пояснюють тактичними навчаннями військ протиповітряної оборони (ППО).

Завданням «Панцирь-С1» було відпрацювання завдань з прикриття зенітних ракетних систем С-300ПМ2.

«… розрахунки ЗРГК створили кільце прикриття в зонах розгортання стартових майданчиків для відбиття атак безпілотних літальних апаратів умовного противника на командні пункти», – заявили у пресслужбі.

Учора 5 лютого 2022 року російське оборонне відомство відзвітувало про завершення двосторонніх тактичних навчань ППО.

Всього до двосторонніх навчань з протиповітряної оборони залучали більше 500 військових та понад 80 одиниць озброєння. військової, спеціальної та авіаційної техніки.

Авіаційна компонента навчань була представлена винищувачами Су-30СМ та бомбардувальниками Су-34.

Бомбардувальник Су-34 ПКС Росії

За нормами Міжнародного гуманітарного права розміщення військової техніки біля цивільних об’єктів, таких як школи, дитячі садки, лікарні заборонено з причини у разі активних бойових дій випадкового ураження цих об’єктів.

Як зазначають у Truth Hounds, захист навчальних закладів у разі збройного конфлікту ґрунтується на керівному принципі міжнародного гуманітарного права щодо розрізнення цивільних та воєнних об’єктів.

Сподобався матеріал? Підтримай незалежний проект - одна кава - 30 гривень - дозволять нам працювати для Вас!

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...