І Зеленський апелюватиме до МВФ, що він тут ні до чого: "Антиколомойський" закон можуть скасувати

Серед депутатів, які оскаржили закон, є Юлія Тимошенко, Сергій Власенко і Валерій Дубіль ("Батьківщина"), а також Олександр Дубінський ("Слуга народу"), Ігор Палиця (група "За майбутнє"), Ярослав Дубневич ("За майбутнє") та інші.

11 червня в Конституційний суд України надійшло подання 64 народних депутатів щодо конституційності закону про банки. Експерти не виключають, що його можуть скасувати. Таку думку в ефірі програми "Політична анатомія" озвучив політолог Тарас Загородній, передають Патріоти України.

За його словами, Володимир Зеленський продемонстрував, що не готовий йти на забаганки Ігоря Коломойського, принаймні, на пряму. "Але є нюанси. В Конституційному суді вже оскаржується зміна регламенту, а далі буде оскаржуватись вже цей закон. Я, як людина з юридичною освітою скажу, що там слабких місць дуже і дуже багато", – пояснив експерт.

"Я не виключаю, що цей закон буде скасований через те, що в дійсності Нацбанк виявляється безгрішним зовсім, неможливо оскаржувати його дії, а це вже порушення рівності всіх сторін", – сказав Загородній.

Як відомо, серед депутатів, які оскаржили закон, є Юлія Тимошенко, Сергій Власенко і Валерій Дубіль ("Батьківщина"), а також Олександр Дубінський ("Слуга народу"), Ігор Палиця (група "За майбутнє"), Ярослав Дубневич ("За майбутнє") та інші. Повний список можна переглянути на сайті КСУ.

"Антиколомойський" закон: що відомо

  • Він був однією з головних вимог МВФ для наступного кредиту Україні.
  • Закон отримав таку назву в суспільстві, оскільки наразі найбільше значення він має для державного "Приватбанку" в протистоянні з колишнім власником – Ігорем Коломойським.
  • Сам олігарх закон називає не "антиколомойським", а "антиукраїнським".
  • Документ передбачає, що власники і ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.
  • Після першого читання до законопроєкту подали понад 16 тисяч поправок. Однак вже 13 травня Верховна Рада ухвалила документ у другому читанні, згодом документ підписав президент, а 23 травня закон набув чинності.
Джерело: 24 канал

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...