І знову Канадія: В Офісі президента відзначилися черговим ляпом на адресу канадців

Офіс президента України Володимира Зеленського потрапив у незручну ситуацію з привітанням неіснуючого президента Канади зі Днем вишиванки, передають Патріоти України.

Так, в ОПУ повідомили, що з нагоди свята родина президента України відправила лідерам країн традиційні українські вишиванки. У список держав потрапила і Канада, хоча в цій країні посади президента і першої леді за фактом немає.

Формально канадським лідером є королева Великобританії Єлизавета II, а в країні її представляє генерал-губернатор.

За фактом країною керує прем'єр-міністр Джастін Трюдо, а його дружина не має офіційного титулу першої леді. До слова, в минулому році Зеленський також осоромився з поздоровленням канадців в цей день. Тоді Зеленський в своєму Twitter звернувся до "жителів Канадії", а потім видалив публікацію.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...