"Я боюся, що Путін не зупиниться на Україні": Глава МЗС Британії заявила про загрозу великої війни

Глава МЗС Британії Ліз Трасс заявила, що російське вторгнення в Україну буде "дуже небезпечним моментом" для всього світу і може заохотити інших агресорів, зокрема, Китай і Іран. Про це вона сказала Sky News, передають Патріоти України.

"Якщо ми побачимо вторгнення в Україну, це обернеться серйозними витратами з точки зору тривалого конфлікту, ми можемо побачити підрив безпеки ширше в Європі, а також те, що інші агресори по всьому світу вбачатимуть у цьому можливість реалізувати свої амбіції. Це дуже небезпечний момент для світу" - заявила Трасс.

Вона розділяє оцінки США, що вторгнення все ще виглядає неминучим і ймовірно відбудеться в середу. "Це, звісно, стосується України, яка є важливою суверенною державою, але на кону і ширша стабільність Європи та ширша глобальна безпека" - зазначила міністр.

Трасс попередила, що Росія "не зупиниться на Україні" у разі вторгнення. "Великий ризик, звичайно, полягає в тому, якщо відбудеться вторгнення в Україну, це завдасть величезної шкоди Росії та Україні. І це ще більше підірве стабільність Європи", - сказала вона.

"Я боюся, що це не зупиниться на Україні. Це атака на сусідні з Росією держави та інші східноєвропейські країни в спробі підірвати легітимність їхнього перебування в НАТО" - наголосила Трасс.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...