"Я помилилася": Президентка Угорщини оголосила про відставку

Президент Угорщина Каталін Новак оголосила про свою відставку в суботу через скандал з помилуванням чоловіка, засудженого як співучасник за допомогу в приховуванні справи про сексуальне насильство в дитячому будинку, передають Патріоти України.

"Я зробила помилку... Сьогодні останній день, коли я звертаюся до вас як президент", - сказала Новак у своєму виступі, що транслювався по державному телебаченню.

Як пише Portfolio, Каталін Новак помилувала колишнього заступника директора дитячого будинку в Бічську. Цей чоловік був засуджений за те, що змусив кількох неповнолітніх мешканців дитбудинку відмовитися від своїх свідчень проти директора, який згодом був засуджений за педофілію.

Раніше прем'єр-міністр Віктор Орбан оголосив про прийняття поправки до Конституції у зв'язку зі скандалом, яка означає, що у випадках злочинів проти неповнолітніх дітей злочинець не може бути помилуваний президентом.

Каталін Новак також потрапила під критику у зв'язку з іншим випадком помилування: у квітні минулого року вона помилувала Дьєрдя Будахазі, засудженого за терористичні злочини, і деяких його соратників.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...