Як би Кравчук не стелився: "Росія в ТКГ постійно погрожує Україні, вимагаючи прийняти її умови", - Казанський

Росія в ТКГ постійно погрожує Україні, вимагаючи прийняти її умови – Казанський

Росія не погоджуючись на жодні альтернативні рішення у ході Мінського процесу блокує виконання мирних угод. Про це в ефірі “Прямого” заявив представник Донецької області на переговорах Тристоронньої контактної групи Денис Казанський, зазначають Патріоти України.

“Щоб Україна не пропонувала, ми постійно натикаємося на ту саму реакцію росіян – вони постійно погрожують. Це робить або Гризлов або Лавров – нам кажуть, що якщо Україна буде так себе поводити, то будуть знову загострення, будуть бойові дії. Тобто вони так натякають, досить відверто, а якщо ви не будете приймати наші умови – ми будемо фактично загострювати ситуацію на фронті”, – зазначив Казанський.

Він зазначив, що цю позицію відстоюють і росіяни і їхні маріонетки з ОРДЛО.

“Їхня позиція така – або ви зробите так, як ми кажемо або ніяк. Тобто або по нашому або ніяк, це їхня позиція, яку вони послідовно відстоюють”, – зауважив представник Донецької області в ТКГ.

Він також зауважив, що після залучення до Мінського процесу, зрозумів що Росія фактично блокує виконання всіх домовленостей.

“І я вже неодноразово казав, що до того, як я потрапив в цю ТКГ, я вважав, що це насправді Україна не хоче виконувати ці умови, бо вони для нас не дуже вигідні. Та коли я безпосередньо став приймати участь у цих переговорах, я побачив, що реально ці Мінські угоди не хочуть виконувати вони. Росія не хоче їх виконувати”, зазначив Казанський.

Нагадаємо, українська делегація в ТКГ представила п’ять основних пунктів “Плану дій по Донбасу”. Також за словами Леоніда Кравчука цей план передбачає: демілітаризацію ОРДЛО на початку 2021 року, контроль кордону і місцеві вибори не пізніше 31 березня 2021 року.


Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...