"Якби Росія не захопила Крим, то сюди прийшли б американці": Як Фокін, який представляє Україну у ТКГ по Донбасу, фактично виправдовує окупацію Криму Росією (відео)

Перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі, експрем'єр-міністр України Вітольд Фокін фактично виправдовує окупацію Криму Росією, передають Патріоти України.

Свою позицію 87-річний Фокін озвучив в інтерв'ю телеканалу "112", який пов’язують з кумом російського президента Путіна Віктором Медведчуком.

"Є ще одна версія, і я схильний думати, що вона серйозна. Адже, чому американські авіаносці увійшли в Середземне море, пройшли Дарданелли і Босфор? Є версія, що якби Росія не захопила в той час Крим, то цілком можливо, вона б втратила Крим навічно, бо прийшли б сюди американці. А Росію потрібно зрозуміти: у неї там флот", – сказав Фокін.

Напередодні, 18 серпня, президент України Володимир Зеленський ввів Вітольда Фокіна до складу делегації України для участі в Тристоронньої контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ). Зазначимо, що Вітольд Фокін що у 2014 році також заявляв, що "повстав трудовий Донбас".

За словами глави делегації України в Мінську Леоніда Кравчука, Фокін має допомогти налагодити взаємодію жителями Донбасу, які проживають на непідконтрольній території, а також мешкають на решті території України.

Раніше Зеленський пояснив, що перший президент України Леонід Кравчук "потужна і мудра людина", має авторитет, тому він і призначив його головою Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...