"Якби закипіло так, як свого часу закипіло в Другій світовій": Черник оцінив удари по території Росії

Поки що немає підстав говорити, що населення в Росії починає відчувати якийсь справжній системний комплексний вогневий вплив. Про це сказав військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Якби закипіло так, як свого часу закипіло в Другій світовій війні, коли американці з британцями висипали за два роки півтора мільйона тонн бомб, здійснили більше ніж 800 тисяч літаковильотів бомбардувальної авіації й тоді дійсно населення Німеччини по-справжньому щось відчуло. Ми усвідомлюємо, що до таких масштабів у РФ ще дуже далеко. Але сам факт того, що ми зуміли та даємо таку дуже правильну несиметричну відповідь на їх системні ракетні й авіаційні удари - це колосальний крок уперед", - зазначив Черник.

При цьому наголосив, що дуже важливо такі удари масштабувати. За його словами, дуже треба якнайчастішої робити "бавовну" по російському воєнно-промисловому комплексу. "А якщо наші союзники висловлюють думку, щоб ми не били по нафтопереробній галузі, то це означає, що ми правильно намацали больову точку", - наголосив.

Черник зазначив, що "силову дипломатію" ніхто не скасовував навіть між союзника. Він нагадав операцію "Катапульта" в 1940 році – морський бій між британцями та французами. За його словами, операція була проведена після капітуляції Франції, оскільки британці абсолютно справедливо боялися, що французький флот перейде під контроль Німеччини. "Тоді загинули 1200 французів. Отака історична паралель", - додав він.

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...