Які країни ЄС проти надання Україні статусу кандидата: Bloomberg назвало дві з трьох

На сьогодні надання Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу не підтримують Данія та Нідерланди. Це дві з трьох країн, про позицію яких раніше заявила віце-прем'єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина, не вказавши назв, передають Патріоти України.

Проте, за даними джерел, більшість країн ЄС, включно з Італією, підтримують надання Україні статусу кандидата. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Щодо позиції Данії, то вона в дипломатичній ноті зазначила, що Україна начебто недостатньо відповідає критеріям, пов’язаним зі стабільністю інститутів демократії, верховенства права, прав людини та поваги та захисту меншин.

"Києву потрібно буде фундаментально вдосконалити свою законодавчу та інституційну базу, щоб прогресувати у всіх цих сферах, йдеться у записці", – зауважили автори статті.

У Нідерландах вважають, що Україна перебуває "загалом на дуже ранній стадії" готовності взяти на себе зобов'язання щодо членства в ЄС. А також – на ранній стадії створення ринкової економіки, що функціонувала б, або становлення конкурентоспроможності на єдиному ринку.

Видання водночас повідомило, що Польща, Литва та Ірландія на зустрічі послів ЄС 8 червня оголосили про бажання, аби лідери Євросоюзу ухвалили чітке рішення на користь кандидатства України. Естонія висловилася про необхідність дати надію Україні.

Щодо Німеччини, то її представники заявили, що результатом саміту лідерів ЄС у червні може стати умовний статус кандидата України.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...