Які сили Росія задіяла у війні проти України та скільки платять окупантам, - розслідування

У війні проти України Росія задіяла всі підрозділи своїх Збройних сил, здатні йти у наступ. У "спецоперації" беруть участь вихідці з найбідніших регіонів Росії, платня яких може бути більшою за середню по регіону, але навряд чи перевищує 50 тисяч рублів на місяць (трохи більше ніж 25 тис. грн), передають Патріоти України.

Про це йдеться у розслідуванні "Проекту". Зокрема, зазначається, що на війну прибули всі сухопутні армії, що є в країні, — 11 загальновійськових і одна танкова, всі наступальні сили ВДВ, всі наявні з'єднання розвідки, морська піхота всіх чотирьох флотів, самохідна артилерія, бомбардувальна, штурмова та винищувальна авіація.За даними розслідувачів, географія їхньої постійної дислокації – від Калінінграда до Камчатки, від Мурманська до Дагестану.

Журналісти зазначили, що солдати РФ, відправлені на війну в Україну, є вихідцями з найбідніших регіонів Росії, що пояснює їхню нестримну жагу мародерства в Україні. Водночас, як показало дослідження, офіцери-загарбники отримують більше, ніж солдати, хоча все одно живуть набагато скромніше за тих, хто послав їх на війну.

Зазначається, що середній дохід офіцера, який командує сухопутною армією, у 2019 році був близько 270 тисяч рублів на місяць (майже 138 тис. грн).

Для порівняння:

  • заступники міністра оборони Сергія Шойгу заробляли (тільки офіційно) у той самий період у середньому 1,2 млн рублів на місяць (611,5 тис. грн.);
  • офіцери Генштабу, що безпосередньо керують армією і флотом Росії, – в середньому 300 тис. рублів (майже 153 тис. грн.);
  • відповідно чиновникам Міноборони отримували тільки командувачі військових округів та окремих родів військ — близько 900 тис. на місяцїь (майже 460 тис. грн).
  • Крім того, як показало розслідування, у трьох генералів із 12 командувачів сухопутних армій у власності немає жодної нерухомості – вони живуть у службових квартирах. В інших – одна або дві невеликі квартири, і тільки командувач 1-ї танкової армії Сергій Кисіль задекларував квартиру площею понад 100 кв.

Водночас найбільше нерухомості згадав у декларації командувач 20-ї загальновійськової армії Андрій Іванаєв – його сім'ї належить квартира у 68 кв. м та три земельні ділянки загальною площею 48,5 соток.Дружини командирів армій також показують дуже скромні заробітки – у середньому 21 тисячу на місяць.

А ось командири дивізій та бригад сухопутних, військово-повітряних та військово-морських сил заробляли в середньому по 160 тис рублів на місяць. У власності у них максимум одна-дві невеликі квартири, деякі мають земельну ділянку.

Розслідувачі повідомили, що дивізіями та бригадами в російській армії командують переважно полковники. Середній заробіток офіцера з аналогічним званням, наприклад, у Німеччині втричі вищий, ніж у Росії

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...