"Якщо Банкова не ляже кістьми": САП може очолити детектив, який "доганяв" Татарова

Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру може очолити детектив Національного антикорпційого бюро Олександр Клименко. Він займався справою, в якій фігурує заступник керівника Офісу президента Олег Татаров. Про це у Facebook повідомив голова правління Фундації DEJURE, юрист Михайло Жернаков, зазначають Патріоти України.

7 грудня комісія з обрання керівника САП виставила бали за практичне завдання, розповів юрист.

"Фаворит не змінився, а лише збільшив розрив. Олександр Клименко тепер випереджає Андрія Синюка (прокурор Офісу Генерального прокурора. - Gazeta.ua) на 21 бал.

А це означає, що навіть якщо на фінальному етапі - співбесіді - всі підконтрольні Татарову члени комісії виставлять Синюку 25, а Клименку - 0, останній скоріше за все виграє, бо незалежні (в першу чергу - делеговані міжнародниками) члени комісії виставлять бали об'єктивно і виправлять перекіс", - пише Жернаков.

Зі слів експерта, Клименко - детектив, який "доганяв" Татарова в корупційній справі про крадіжку майже 80 млн грн на житлі для нацгвардійців".

Тим часом в Окружному адміністративному суді міста Києва вже лежатькілька позовів від конкурсантів, які вилетіли раніше, повідомив Жернаков.

"І саме для того, щоб ОАСК встиг скасувати цей конкурс, "татарівські" члени комісії відсунули наступне засідання аж на 21 грудня.

Стає дедалі більш зрозуміло, чому вже вісім місяців невідкладний президентський законопроєкт про ліквідацію ОАСК лежить без руху в парламенті.

І якщо Зеленський піде на скасування результатів по САП через ОАСК, то наступне - це скасування тим самим ОАСК результатів конкурсу до Вища кваліфікаційної комісії суддів і фактичне вбивство судової реформи", - пише Жернаков.

Об'єктивне закінчення конкурсу до САП є обіцянкою президента України Володимира Зеленського президенту США Джозефу Байдену, також пише експерт.

"І саме Зеленському, а не Татарову і не Павлу Вовку (голова ОАСК), доведеться пояснювати Байдену що пішло не так - в час, коли нам найбільше за 8 років загрожує ворог, а США надають безпрецедентну підтримку", - зазначає Жернаков.


Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...