"Якщо буде безмовна підтримка": Нємцов ще 2014 року передбачав масштабну війну РФ з Україною (відео)

Російський опозиційний політик Борис Нємцов, убитий у лютому 2015 року в Москві, ще 2014 року попереджав про неминучість повномасштабної агресії Росії проти України. Він наголошував, що головним завданням президента РФ Володимира Путіна є "розчленування" України, передають Патріоти України.

Також Нємцов говорив про те, що ціллю агресора будуть Маріуполь, Херсонська та Запорізька області. Про це він розповідав у своїх численних інтерв'ю.

Так, у розмові з журналістами "Радіо Свобода" Нємцов зазначив, що росіяни можуть зупинити війну - якщо виходитимуть на антивоєнні протести.

"Якщо буде безмовна підтримка, посилатимуться хлопці, без ніг повертатимуться, гинутимуть. Тому антивоєнний рух – це єдине, що може зупинити війну", - заявляв Нємцов.

В інтерв'ю "Радіо Свобода", яке було опубліковано 3 вересня 2014 року, російський опозиціонер заявляв, що Путін, відібравши Крим та розпочавши війну на Донбасі, перетворив Україну на непримиренного ворога.

"Все, що можна було зробити, щоб Україну зробити ворогом, Путін уже зробив. Все, що можна було зробити, щоб Україна побігла до НАТО, Путін уже зробив. Все, що можна було зробити, щоб Україна ніколи не вступала до Митного союзу, Путін уже зробив. Взагалі всі ті цілі, які він ставив, – позаблоковий статус, Митний союз, ці всі цілі повністю провалені його ж політикою", - констатував тоді Нємцов.

Він також перераховував цілі та плани Кремля та його керівника Путіна щодо України, які з вражаючою точністю російський диктатор намагається реалізувати у 2022 році.

"Розчленування йому (Путину. - Ред.) потрібно. Він хоче створити маріонеткову державу, яку він називає "Новоросією". Зараз поки що плацдарм зайнятий – це Луганськ і Донецьк. Далі друге завдання – це спробувати прорватися до Криму. Для цього вони готуються до штурму Маріуполя, і вони Новоазовськ захопили днями. Крім того, їм ще потрібні Херсон і Запоріжжя, там, я думаю, будуть великі проблеми", - сказав Нємцов.


Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...