"Якщо "Героям слава!" - це фашизм, то тоді як пояснити все це?": Казанський звернув увагу на радянські пам'ятники (фото)

УЄФА заборонило форму збірної України з футболу зі слоганом" Героям слава " після вимог Росії. Іншу символіку на формі залишили, але ось гасло порахували занадто політичним. Росіяни з цього приводу не можуть заспокоїтися, вони вважають вислів "Героям слава" фашистським. На це звернув увагу відомий блогер Денис Казанський на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

Він опублікував в соцмережі пост з фотографіями, на яких показано використання подібного гасла в Росії. Блогер звертає увагу на те, як шанувалися солдати на пам'ятниках. На них написано гасло: "Слава героям". Таким чином росіяни ганьбляться своєю істерикою з приводу України.

У коментарях блогеру вказали, що все-таки гасла розрізняються. В Україні це "Героям слава", а в Росії"Слава героям".

  • Слава героям це неправильно. Треба писати - Героям слава!
  • Від прям чую як фашисти замість "хай Гітлер" скандували слава Україні - героям слава.
  • Тому що російський фашизм багатший за український))
  • Рекомендую попередній слоган замінити на"Смерть ворогам" - він дуже ніжний та поетичний для ворогів України!
  • УЄФА, як і будь-яка контора, неймовірно радіє подачкам з клептоманських рученят. Назвати чорне білим? Легко! Лями в кишені.

З чого все почалося

Слоган "Героям слава" на футболках збірної України з футболу заборонило УЄФА після вимог Росії. В організації визнали ці слова політичними, але всю іншу символіку залишити дозволили.

В УЄФА проаналізували "більш глибоко" форму збірної України на майбутній Чемпіонат Європи-2020 після запиту з боку російського футбольного союзу.

"Після більш глибокого аналізу, це гасло, скандоване під час подій на Майдані у 2014 році, явно носить політичний характер і тому має бути знято через конкуренцію з боку УЄФА", - йдеться в повідомленні.

Але це ще не все

Журналіст Геннадій Курочка запропонував свою ідею, як повинна виглядати форма російської збірної. Фотографії він опублікував на своїй сторінці в Facebook. На формі вказані всі так звані "заслуги" Росії. Це і війна з Грузією, війна проти України на Донбасі, збитий Боїнг MH17, війна в Сирії, отруєння Навального та інше.


Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...