"Якщо ми втратимо ці висоти...": У Часовому Яру вирішується доля Донецької області, - Дикий

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів, що за Часів Яр тривають важкі бої, росіяни не мають просування у місті. Про це він розповів в етері "Еспресо".

"Я думаю, що в росіян не має мети захопити Часів Яр під конкретну дату. Втім, мета дотиснути Часів Яр в них точно є. Оскільки, це вже не оперативний рівень, а стратегія. В Часовому Ярі вирішується доля Донецької області. Зокрема, всієї частини Донецької області, яка не окупована росіянами. Річ у тому, що Часів Яр це панівні висоти. Якщо ми втратимо ці висоти, то потім відбити їх буде дуже складно. А також в росіян зʼявиться можливість прострілювати Костянтинівку, Дружківку, Слов'янськ та Краматорськ", - пояснив Дикий.

Експерт зауважив, що за Часів Яр тривають складні бої "Далі важко буде не тільки протидіяти обстрілам цих міст, а стримати просування окупантів буде не легко. Поки що Часів Яр тримається. За це місто йдуть дуже складні бої. Ми перекидаємо туди резерви. І для мене дуже показовим є те, що туди були перекинуті спецпідрозділи ГУР. Поки що просувань, на щастя, росіяни там не мають", - додав він.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...