Якщо на "екстракцію" не погоджуються: Україна запропонувала РФ новий формат обміну військових із "Азовсталі"

Україна запропонувала вивезти тяжкопоранених бійців з "Азовсталі" гуманітарним коридором, а натомість віддати полонених росіян за правилами обміну військовополонених. Про це у своєму Telegram-каналі повідомила віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передають Патріоти України.

"Станом на зараз військовим шляхом деблокувати "Азовсталь" неможливо. Захисники "Азовсталі" здаватися в полон не хочуть. Це достойно поваги. Росіяни не погоджуються на "екстракшн". Це реальність, але від росіян це не дивно", - констатувала вона.

Верещук зазначила, що український уряд опрацьовує різні варіанти. Вона зауважила, що жоден із них не є ідеальним, але "ми шукаємо не ідеальний варіант, а робочий".

"В якості першого кроку запропонували росіянам такий обмін: ми вивозимо наших важкопоранених хлопців з "Азовсталі" по гуманітарному коридору. Натомість віддаємо полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених. Домовленості ще немає. Переговори тривають", - повідомила Верещук.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...