"Якщо нам вдасться": Військовий експерт пояснив, за яких умов можливий контрнаступ ЗСУ

Цього року на локальні і тактичні наступи у ЗСУ має вистачити засобів. Що ж до великих - треба концентрувати більше сил. Про це сказав військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. "Потрібні і люди, і засоби", - наголосив він, передають Патріоти України.

На війну впливають кілька факторів

За словами Мусієнка, найважливішим фактором є ситуація на полі бою. Але ще є внутрішня ситуація у РФ, удари по тилах. І дестабілізація у ворога має неабияке значення. "Якщо нам вдасться об'єднати компонент відбити атаки ворога, продовжувати глибокі удари по території РФ і зменшувати їхні спроможності там. Відкривати простір для ще більших атак і дестабілізувати РФ з середини – тоді це буде створювати і відповідне тло для переходу у контратаки. Але, для великого контрнаступу потрібні сили і концентрація удару", – пояснює Мусієнко.

На думку експерта, ЗСУ продовжать завдавати ударів по російських нафтопереробних заводах (НПЗ) продовжиться. І ми можемо пояснити міжнародним партнерам, чому це необхідно. При цьому, визнає Мусієнко, з часом Росія знайде засоби ППО для прикриття НПЗ.

"А яким чином вони їх прикриють? Знімуть звідкись. Тоді полетить по інших об'єктах. Тому що у Росії дуже багато різних об'єктів, на усе не вистачає ППО. І тому вони вимушені обирати", – зазначив Мусієнко. Так, у разі прикриття НПЗ держава-агресорка відкриє інші військові об'єкти, як от склади або аеродроми. Раніше Мусієнко сказав, які наслідки має знищення російських радарів.

Організовувала псевдореферендум та агітувала за росіян: СБУ затримала мешканку Херсонщини (фото)

п’ятниця, 17 травень 2024, 23:28

Служба безпеки України затримала організаторку псевдореферендуму в Херсонській області, яка агітувала українців підтримати приєднання регіону до Росії. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України. Фігуранткою є місцева мешканка тоді захопленого Б...

Міністр цифрової трансформації пояснив підстави для бронювання ІТ-фахівців Favbet Tech і Glovo

п’ятниця, 17 травень 2024, 22:51

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, чому фахівці технологічних та інноваційних бізнесів, важливих для економіки підприємств мають бути заброньовані, передають Патріоти України. «Фахівці технологічних та інноваційних бізнесів, важлив...