Якщо не можна посадити в Україні, то там закон всесильний: "ПриватБанк" звинувачує Коломойського у важкому злочині проти Єврейської держави

Юристи Приватбанку звинувачують колишніх власників банку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у відмиванні коштів в особливо великих розмірах в Ізраїлі. Про це йдеться у позовній заяві Приватбанку до Окружного суду Тель-Авіва, повідомляють Патріоти України з посиланням на НВ.

Згідно з позовом, колишні власники банку провели великі транскордонні операції, які вони розробляли, планували і здійснювали протягом багатьох років, здійснивши низку порушень, серед яких серйозні кримінальні злочини, включно з шахрайством, розкраданням і відмиванням грошей.

"Виходячи з позовної заяви Приватбанку, Коломойський і Боголюбов завдали безпрецедентної шкоди в результаті прихованих переказів протягом багатьох років значних сум на банківський рахунок в ізраїльському Дисконт Банку на користь фіктивної компанії, яка перебувала під їх контролем і діяла в їхніх інтересах, під назвою "Святий Іоанн" (оригінальна назва St. John Ltd, зареєстрована на о. Джерсі)", - йдеться у повідомленні.

За даними Приватбанку, ексвласники діяли наступним чином: сприяли тому, щоб банк надавав велику кількість корпоративних кредитів у величезних сумах і ймовірно в законних бізнес-цілях. Кредитні кошти зараховувалися на банківські рахунки компаній в банку в Україні або її філії на Кіпрі.

"Згодом, як стверджується в позові, кошти переводилися з рук в руки для "відмивання" і маскування їх розтрати через заплутану систему банківських рахунків фіктивних підприємств, які також перебували під контролем Коломойського і Боголюбова.

Щодо зв’язку між шахрайськими діями, описаними в позові, з Дисконт банком, як заявляє Приватбанк в позові, суму в розмірі 1,2 млрд доларів було переведено до Ізраїлю за допомогою тривалої серії окремих переказів, які здійснювалися систематично в 2007-2011 роках на банківський рахунок компанії St John", - пише НВ Бізнес.

У позові йдеться, що ці кошти були переведені на банківський рахунок фіктивної компанії St John у філії Дисконт банку в Хайфі, за документами, які виявилися помилковими.

Згідно з позовом, це чисте відмивання грошей і шахрайські дії, сумнівні грошові перекази, які мали запідозрити в Дисконт банку.

Нагадаємо, Приватбанк ініціював нове судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва в Ізраїлі проти колишніх власників банку та інших відповідачів. Сума позову становить 600 млн доларів США.

Також Приватбанк збільшив суму позовних вимог проти екс-власників банку в Канцлерському суді штату Делавер (США), подавши до суду доповнену позовну заяву.

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...

"Попри зв'язки з Кремлем": Червоний Хрест відмовився призупиняти членство російського відділення

вівторок, 30 квітень 2024, 11:28

Міжнародний рух Червоного Хреста вирішив не призупиняти членство російського Червоного Хреста, попри потенційні порушення правил нейтралітету. Про це повідомляє The Gardian із посиланням на розслідування міжнародних ЗМІ, передають Патріоти України. За...