Якщо Зеленський ще сумнівається: Путін прямим текстом наказав готувати економіку до війни (скріншоти)

Економіка Російської Федерації, всіх її суб'єктів і муніципальних утворень повинна бути підготовлена до забезпечення захисту від збройного нападу і задоволення потреб держави і населення у воєнний час. Про це йдеться в оновленій Стратегії національної безпеки РФ, яку своїм указом затвердив президент Володимир Путін, передають Патріоти України.

У документі, який готується Радбезом, і є базовим для всіх органів влади та служить основою для формування галузевих стратегічних доктрин, зазначається «посилення військових небезпек і загроз», яким «сприяють спроби силового тиску» на Росію, «нарощування військової інфраструктури» НАТО поблизу кордонів і «активізація розвідувальної діяльності» іноземних держав.
Більш того, згідно зі стратегією, ведеться «відпрацювання застосування проти Росії великих військових формувань і ядерної зброї» - ця загроза вказана в якості реальної вперше за всю сучасну історію країни.
У зв'язку з цим потрібно «підтримувати <...> потенціал ядерного стримування», забезпечувати «готовність до бойового застосування» збройних сил і технологічну незалежність ОПК, а також планувати і провести «заходи по підготовці до захисту та у справах захисту населення, матеріальних і культурних цінностей < ...> від небезпек, які виникають при військових конфліктах», йдеться в документі.

Як нагадало напередодні ввечері видання Finanz.ru, в попередній редакції, затвердженій у 2016 році, робився наголос на оборону «шляхом стратегічного стримування і запобігання військових конфліктів». У новій версії прямо йдеться, що оборона «організовується для збройного захисту» країни, «цілісності і недоторканності її території».

Одночасно проголошується відмова від тези часів брежнєвської розрядки про «поетапний рух до миру, вільного від ядерної зброї».Цей пун кт був присутній в стратегії 2016, а в новій редакції був вилучений.
Росія стикається з «недружніми діями» іноземних держав, «відкритим політичним і економічним тиском», спробами «ізоляції» шляхом застосування подвійних стандартів і «інформаційними кампаніями, спрямованими на формування ворожого образа» країни, йдеться в документі.
Провину за це автори стратегії покладають на недружні західні країни, в яких, на їхню думку, розвертається економічна і соціальна криза. Зокрема, це пов'язано зі «стагнацією і рецесією провідних економік світу, зниженням стійкості світової валютної системи, загостренням боротьби за доступ до ринків і ресурсів», а також загальною «кризою західної ліберальної моделі», перераховується в документі.
Причому якщо 5 років тому Радбез допускав повернення Росії до колишнього міжнародного статусу і зазначав у ролі мети розвитку, наприклад, «залучення іноземних інвестицій», то в стратегії-2021, навпаки, наголос робиться на подальший ізоляціонізм.
Зокрема, йдеться про необхідність «посилення контролю» за закордонними інвесторами в стратегічні галузі, «скорочення використання долара» і «подолання критичної залежності від імпорту технологій, обладнання та комплектуючих».
«Важливими умовами для забезпечення економічної безпеки РФ є опора на внутрішній потенціа л і самостійне вирішення поставлених перед Росією завдань», - підкреслюється в документі.Перелік стратегічних національних пріоритетів також зазнав змін.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...