Ідея "отвєтки" для Зеленського: Держдеп вніс Кадирова в "чорний список" через порушення прав людини

Державний департамент США вніс керівника Чеченської республіки Рамзана Кадирова в "чорний список" у зв'язку з його причетністю до серйозного порушення прав людини. Про це йдеться в заяві держдепартаменту, поширеній від імені держсекретаря Майка Помпео, інформують Патріоти України.

"Держдепартамент має велику кількість достовірної інформації про те, що Кадиров несе відповідальність за численні серйозні порушення прав людини, зокрема тортури і позасудові вбивства", - йдеться в повідомленні.

Крім того, цей захід американського зовнішньополітичного відомства застосовано проти його дружини Медні Кадирової, а також його дочок Айшат і Хадижат Кадирових. "Ми вже вводили економічні санкції відносно Кадирова і деяких його колег. У 2018 році США і 15 інших країн зробили надзвичайний крок, застосувавши Московський механізм ОБСЄ для створення вишукувальної місії за повідомленнями про насильство щодо представників ЛГБТ-спільноти, правозахисників, співробітників незалежних ЗМІ та інших громадян, які виражали незгоду з Кадировим. Доповідач Московського механізму з'ясував, що "в обстановці безкарності" мали місце "утиски і гоніння, необґрунтовані та незаконні арешти або затримання, викрадення і позасудові розправи. Ми стурбовані тим, що зараз Кадиров використовує як виправдання пандемію коронавірусу для порушення прав людини в Чеченській республіці", - додав Держдеп.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...