Ідею підтримує Вашингтон: Україна, Грузія і Молдова готують військовий союз ГУМ

Блок може розраховувати на фінансову і військово-технічну підтримку США.

Найближчим часом Україна, Молдова і Грузія можуть створити військово-політичний союз під назвою ГУМ. Чутки з цього приводу активно циркулюють в Києві. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, передають Патріоти України.

"Країни ГУМ найближчим часом не зможуть приєднатися до НАТО і ЄС, але інтегруються на європейські ринки і користуються військово-технічною підтримкою НАТО", - повідомив Бортник. Він зазначив, що союз буде мати чітку антиросійську спрямованість. Це логічно, враховуючи, що всі три країни стали жертвами російської агресії і значні частини їх територій сьогодні знаходяться під окупацією Москви.

За даними Бортника, блок може розраховувати на фінансову і військово-технічну підтримку США. Ймовірно, ідею активно підтримує Вашингтон. Більш того, нібито розглядається варіант оборонної угоди ГУМ з НАТО за прикладом того, що Америка підписала з Японією і Південною Кореєю. "Для США це може стати додатковим інструментом тиску на РФ", - зазначив експерт.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...