"Є два сценарії": Екс-розвідник розповів, коли і чим може завершитися війна на Донбасі

Війна на Донбасі при активних дипломатичних зусиллях України може бути завершена за 1,5 роки. Таку думку висловив в ефірі ObozTV екс-глава Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, передають Патріоти України.

За його словами, для України є "швидкий" і "повільний" варіант врегулювання конфлікту. "Є два сценарії. При активній моделі зараз пропонується Зеленському, як розробити нову модель залучення представників "двадцятки" в рамках міжнародного діалогу про новий світовий порядок, де будуть підняті і глобальні теми, і дорожня карта України, Сирії та інших країн. У цьому форматі – до 1,5 років", – зазначив ексрозвідник.

"Це швидкий формат, коли учасники – великі гравці, президенти, прем'єри, канцлери, включаючи Зеленського, Путіна, Трампа, Джонсона, Макрона, Сі Цзіньпіна, Абе, прем'єр-міністра Індії, Бразилії. Тоді це по-дорослому, тоді ці лідери визначають стратегію регулювання, глобальних проблем і проблем дорожньої карти України. Готуються групи високого рівня на рівні міністрів оборони, закордонних справ, які уповноважені вирішити це питання. Тоді є перспектива за 1,5 роки", – уточнив Маломуж.

Також він описав "повільний" варіант врегулювання конфлікту. "Якщо знову будуть розмови, знову Путін буде одноосібно нав'язувати свою позицію – нічого не вийде. Тоді 5-6 років мінімум, і невідомо, чим завершиться. Це буде тягучий процес", – зазначив Маломуж.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...