Є ключовий фактор: Мельник оцінив, чи може Україна отримати "Томагавки" і чи здатно це переломити хід війни

На сьогоднішній день Україна прагне отримати від західних партнерів не лише нові види зброї, а й дозвіл застосовувати її для ударів по території РФ. Зокрема, в інформаційному просторі постала тема можливої передачі крилатих ракет Tomahawk, передають Патріоти України.

За словами військового експерта Олексія Мельника, на даному етапі ймовірність перспективи отримання "Томагавків" низька. Про це він розповів в інтерв'ю OBOZ.UA.

Мельник зазначив, що один вид озброєнь не може переламати перебіг війни. Він навів приклад HIMARS і ATACMS, які вкрай ефективні у певний період, поки противник не пристосується і не розробить систему зменшення ефекту від застосування такої зброї.

Водночас військовий експерт наголосив, що навіть якщо йдеться про короткострокову перевагу, це все одно дуже важливо, бо в один момент певні види озброєння можуть акумулюватися та наблизити переломний момент.

Вас може зацікавити:"Комусь не подобається моє життя?". Оксана Білозір – про непрості стосунки з ексчоловіком, дітей Порошенка та пропозицію Зеленському

Вас може зацікавити:В Україні почали виробництво БМП Lynx: стало відомо, коли перша машина зійде з конвеєра

"На жаль, я поки що не поділяю оптимізму щодо найближчої перспективи отримання "Томагавків". Спостерігаючи за цією сагою навколо ATACMS, дозволів, заборон, зняття дозволів, а потім спростування, боюся, з "Томагавками" нас очікує приблизно та сама історія. Хоча останні події можуть прискорити ці процеси", – сказав Мельник.

Також він додав, що на рішучість західних партнерів України може вплинути посилення співпраці РФ з Іраном та Північною Кореєю. Зокрема, передача Тегераном балістичних ракет може прискорити процес ухвалення рішення щодо зняття обмежень застосування ATACMS по території Росії.

Дістали і на Уралі: ГУР проінформувало про підрив у Єкатеринбурзі осіб причетних до воєнних злочинів в Україні

четвер, 12 вересень 2024, 22:19

Вибух пролунав в російському Єкатеринбурзі у середу, 11 вересня, біля контрольно-пропускного пункту військової частини, в якій базуються військовослужбовці Росгвардії. В результаті операції було підірвано воєнних злочинців. Про це в четвер, 12 вересня,...

Гарантії для росіян, кошти на відновлення й не тільки: Напарник Трампа пояснив його план щодо закінчення війни РФ з Україною

четвер, 12 вересень 2024, 20:18

План кандидата у президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії Дональда Трампа "завершити війну за 24 години" передбачатиме насправді заморожування по лінії фронту. Таке роз'яснення плану зробив кандидат у віцепрезиденти США від республіканц...