Є ризик військового конфлікту? На кордоні Киргизстану та Таджикистану виникла перестрілка, країни стягують війська (відео)

На кордоні Киргизстану і Таджикистану сталася перестрілка за участі збройних сил обох країн, передають Патріоти України.

Таджицькі ЗМІ пишуть, що у хід пішли міномети і гранатомети. Обидві сторони звинувачують одна одну в провокації. Зазначається, що зіткнення почалися в районі водорозподільного пункту "Головний", де кордон не має чіткого маркування, а територія вважаються спірною.

Нібито в одному з місць таджицькі прикордонники встановили камери відеоспостереження, що викликало питання у киргизьких прикордонників. У результаті зав'язалася бійка. Згодом на підмогу своїм підійшли війська і спецназ МВС Таджикистану, які почали масований обстріл з мінометів, кулеметів і автоматів. У мережу виклали відео інциденту, зняте з боку Таджикистану:

Наразі ЗМІ пишуть про більш ніж 20 поранених. Їх доставили в лікарню міста Ісфари у Таджикистані. Чи є серед них киргизи – невідомо. Евакуйовані сотні жителів прикордонних населених пунктів. Також є відео, зняти з боку Киргизстану:

Крім цього у мережі з'являються повідомлення, що Киргизстан і Таджикистан стягують військову техніку до кордону. До теперішнього моменту відомо про більш ніж 20 поранених.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...