Є вагома причина:Російська армія не зможе пробити коридор до Придністров’я, - ЗМІ

Вихід окупантів до Придністров'я створить для Росії ще більше проблем. Шанси Росії на створення сухопутного коридору до Молдови дуже малі, передають Патріоти України.

Армія Росії не здатна пробити коридор до Придністров’я. Нещодавно заступник командувача Центрального військового округу Росії генерал Рустам Міннекаєв заявив, що Росія хоче взяти під "повний контроль Донбас і південь України".

За словами російського генерала, контроль над південною частиною України дозволить, зокрема, Росії прийти на допомогу проросійським сепаратистам у Придністров’ї. Про це пише видання The Washington Post.

Заява щодо Придністров'я здивувала багатьох аналітиків, оскільки від початку повномасштабної війни Росія зазнала невдачі в спробі просунутися на південний захід України. Тому шанси Росії на створення сухопутного коридору до Молдови дуже малі. Місцеве населення невизнаного Придністров'я не захоче бути втягненим у війну.

Аналітики стверджують, що Росія намагається зберегти точки впливу в Східній Європі, однією з яких є Придністров'я. Хоча жодна країна світу, включно з Кремлем не визнали "незалежності" цього утворення.

"Ці заяви є необґрунтованими і суперечать позиції Російської Федерації, яка підтримує суверенітет і територіальну цілісність Республіки Молдова в її міжнародно визнаних межах", - йдеться у заяві МЗС Молдови, наданій The Washington Post. Політичний експерт Антон Барбашин говорить, що цей район (Придністров'я - ред.) не має великого стратегічного значення для Москви.

"Відправлення туди військ "створить більше проблем, ніж вирішить" для Росії, що, ймовірно, призведе до додаткових міжнародних санкцій і зруйнує відносини Москви з Молдовою, яка є конституційно нейтральною і заявила, що не вступатиме до НАТО", - вважає він.

Майкл Кофман, експерт по Росії з CNA назвав коридор до Придністров’я "повною нісенітницею". Він підкреслив, що Російські військові не здатні до таких наступальних дій.

Перетворили на брухт: Українські прикордонники знищили замасковану ворожу БМП в околицях Вовчанська (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:48

Українські прикордонники знищили ворожу замасковану бойову машину піхоти (БМП) окупантів в околицях Вовчанська. Результатом своєї роботи вони поділились у мережі. Як йдеться у повідомленні, уразили ворожу техніку прикордонники бригади "Сталевий кордон"...

"Росія змушена створювати санітарну зону": Путін зробив цинічну заяву про плани щодо Харкова

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:01

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія не має намірів окупувувати Харків. Заяву Путіна цитують росЗМІ, передають Патріоти України. «Планів щодо взяття Харкова у Росії на сьогоднішній день немає. Росія змушена створювати санітарну зону в с...