Є важлива умова: Генерал США дав прогноз, коли ЗСУ зможуть відкинути окупантів до лінії 23 лютого

Збройні сили України здатні відсунути російські війська з територій, які окупанти захопили після 24 лютого-2022, і це може статися до кінця поточного року. Однак поки що українським воїнам не вистачає військової допомоги Заходу, щоб розпочати рішучий контрнаступ, передають Патріоти України.

Таку думку в інтерв'ю Deutsche Welle висловив генерал-лейтенант, колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Ходжес. Він наголосив, що захисники України вже продемонстрували неймовірну стійкість, винахідливість і новаторство. Тепер ЗСУ необхідна більш далекобійна та точна артилерія.

"Артилерія та ракети, які можуть стріляти далі, можуть продовжувати знищувати російську артилерію, логістику, завдавати ударів по російським аеродромам. Ось що потрібно. Ми надали дещо. Але цього недостатньо для вирішального ефекту", – сказав американський військовий.Він пояснив, що вже близько місяця лінія фронту не рухається саме через цю ситуацію.Армія РФ, як зазначив Ходжес, уже перетнула пік своєї ударної потужності, "досягла кульмінації".

"Росіяни більше нічого не можуть вдіяти. Але українцям необхідна здатність перемогти. І це те, що ми повинні для них зробити", – підкреслив генерал-лейтенант. Він додав, що тривалість війни залежатиме від того, чи зробить Захід усе, що він обіцяв.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...