Є великий успіх: ЗСУ в районі Бахмута за 3 дні звільнили майже 17 кв. км, - ISW

ЗСУ в районі Бахмута за 3 дні звільнили майже 17 кв. км, – ISW

Сили оборони України продовжують контратаки в районі Бахмута на Донеччині. За різними даними, за минулі три дні нашим військам вдалося звільнити у загальному від 16,85 до 17,3 квадратних кілометрів. Про це йдеться в аналітиці американського Інституту вивчення війни (ISW) за 13 травня, передають Патріоти України.

Зазначається, що один із російський воєнних блогерів заявив, що українські сили посіли нові позиції на околиці н.п. Курдюмівка (14 км на південний захід від Бахмута) та відтіснили російські сили в цьому районі за канал Сіверський Донець.

Також, за його словами, захисники України просувалися у бік Кліщівки (7 км на південний захід від Бахмута) з боку Предтечино.

Водночас в ISW зауважили, що не спостерігали візуального підтвердження цих додаткових українських успіхів на південний захід від Бахмута чи інших місцях у цьому районі.

Аналітики нагадали, що командувач Східного угрупування військ України генерал-полковник Олександр Сирський 13 травня заявив, що українські сили наступають у невстановлених районах фронту, а Генштаб України повідомив, що наразі українські сили ведуть активні дії в районі Бахмута.

Зі свого боку, офіційний представник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив 13 травня, що українські війська за три дні контратак звільнили 17,3 квадратних кілометрів території на Бахмутському напрямку, тоді як, за оцінкою ISW за результатами нещодавніх контратак українські сили звільнили 16,85 квадратних кілометрів у районі міста.

Крім того, один із російських воєнних блогерів зазначив, що відступ росіян у відповідь на контратаки ЗСУ відбувся нібито на відносно невеликих ділянках лінії фронту, але попередив, що ці "перегрупування" можуть стати більшими, якщо російським силам не вдасться стабілізувати лінію фронту.

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...

"За службу в "Азові": У Росії до 18 років колонії засудили полоненого українця

субота, 4 травень 2024, 20:29

У Ростові-на-Дону, що у РФ, Південний окружний військовий суд засудив до 18 років колонії суворого режиму полоненого українця Владислава Плахотника. Там його звинуватили у службі в українському батальйоні "Азов", який в Росії назвали терористичним. Про...