Є відразу декілька причин: Військовий експерт пояснив, чому війна восени "затихне"

Восени та взимку війна трохи "затихне". У ці пори року дуже складно проводити будь-які наступальні дії чи прориви фронту. Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник, передають Патріоти України.

Він зазначив, що причин для того, що війна "затихне", є декілька.

Фактор погоди

Черник розповів, що погода буде одним із тих факторів, який сприятиме тому, що війна "затихне". Восени зайдуть дощі, а за таких умов важка техніка, зокрема, може рухатись лише великими дорогами. На ґрунтовій дорозі вона одразу в'язне.

"На початку війни ворог не прорахував цього і їхні танки та БМП, які важать 39-43 і 12 тонн відповідно, застрягали. І це насправді нам допомогло. Маючи величезну кількість дуже якісних протитанкових засобів класу Javelin і NLAW, ми доволі успішно знищували їхні колони", – наголосив військовий експерт.

За його словами, восени ґрунтом ані ми, ані суперник рухатись не зможемо.

У росіян немає сил і засобів

Ще однією причиною, за якою війна восени "затихне", військовий експерт назвав те, що на цю хвилину в росіян немає сил і засобів для великих проривних ударних операцій.

"Наголошую, що на цю хвилину сил і засобів немає. окупанти не можуть проривати ділянки фронту на глибину до 15 кілометрів. Рухаються мікроскопічно", – підкреслив Черник.

А також додав, що останній справжній успіх загарбників, це Сєвєродонецьк і Лисичанськ. З того часу більше нічого.

Яким буде контрнаступ ЗСУ

Черник розповів ще й про те, яким буде контрнаступ ЗСУ. На його погляд, у нашому суспільстві досі є хибні уявлення, як виглядає контрнаступ. "Вони сформовані старими радянськими фільмами про Другу світову війну. Коли великі німецькі армади рухаються вперед, радянські воїни їх знищують кулеметним і гарматним вогнем. А потім стіна людей встає, йде в контрнаступ і звільняє міста та села", – зазначив він.

Але військовий експерт зауважив, що у 21 столітті це відбувається не так. І пригадав радянську Корсунь-Шевченківську операцію. ЇЇ радянський союз виграв, але німці втратили 50 тисяч особового складу, а срср – 80 тисяч. Серед них була величезна кількість мобілізованих українців.

"Тому, на мою думку, філософія цієї війни полягає у дуже зважених контрнаступальних діях. І знищення ворога сучасною зброєю, за що ще раз дякуємо нашим союзникам", – підсумував Черник.

Джерело: 24 канал

"Слів багато, але мало дій": Французька армія не готова до такої війни, як в Україні, - європейський генерал

неділя, 5 травень 2024, 6:39

Французька армія не здатна потягнути війну, яку ведуть зараз ЗСУ. А заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Про це в інтерв’ю виданню Boulevard Voltaire заявив відставний французьки...

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...