Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae та Colibri. Один з них принаймні планують передати Силам оборони України, передають Патріоти України з посиланням на Defence Express.

Colibri призначений для знищення живої сили, легкої бронетехніки та транспорту противника на малих відстанях, а Larinae проектується для знищення важкої техніки на відстані до 50 кілометрів.

На виставці Eurosatory 2024 в Парижі представник KNDS повідомив про значний прогрес у розробці дронів. Так БПЛА Colibri може перебувати в повітрі до 45 хвилин, має дальність зв’язку до 25 кілометрів і оснащений бойовою частиною вагою 2,3 кілограма. Перші випробування цього дрона заплановані вже на кінець червня.

Larinae, своєю чергою, здатен перебувати в повітрі до 3 годин і має дальність зв’язку до 80 кілометрів. Він оснащений бойовою частиною вагою 3 кілограми, призначеною для знищення захищених об'єктів. Випробування цього дрона заплановані на початок 2025 року через необхідність розробки додаткових систем навігації та управління.

Компанія LEAP 71 використовуватиме дані випробувань для вдосконалення моделі Noyron, співпрацюючи з аерокосмічними компаніями з США, Європи та Азії. Їх метою є комерціалізація розробок і зниження вартості космічних технологій.

Позитивний сигнал? Орбан на зустрічі з Зеленським пообіцяв відкрити першу українську школу в Угорщині

вівторок, 2 липень 2024, 15:24

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який прибув до Києва, під час переговорів домовились про відкриття першої школи для україномовних дітей на території Угорщини, передають Патріоти України. Під час перемов...

Хитрий план друга Путіна? Орбан запропонував Зеленському припинити вогонь перед початком мирних переговорів

вівторок, 2 липень 2024, 14:56

Україна повинна припинити вогонь перед початком мирних переговорів з Російською Федерацією. Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, передають Патріоти України. "Війна, в якій ви зараз живете, дуже інтенсивно впливає і на безпеку Європи. Ми...