"Їм знадобиться ще додатково кілька місяців": Експосол України в США прокоментував ймовірність військового вторгнення Росії

Росія не відмовилась від варіанту широкомасштабної агресії проти України. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив Надзвичайний і Повноважний посол України у США (2015-­­2019) Валерій Чалий, зазначають Патріоти України.

«Можливо, нинішня ситуація пригальмувала їхні плани і їм знадобиться ще додатково кілька місяців. Адже ресурси на це йдуть величезні. Але підготовка триває і від варіанту широкомасштабної агресії проти України вони не відмовилися. При цьому російська верхівка не дасть наказ атакувати, знаючи, що заплатить в результаті дуже високу ціну», - сказав він.

Чалий переконаний, що якщо у військовій сфері ми матимемо крім мотивованої і добре забезпеченої армії, потужні сили на морі і можливість протидіяти авіаційним ударам, тоді це унеможливить їхні подальші кроки.

«Будь-яка атака – це не лише прориви на певній території, але й закріплення на цій території. Я слабо собі уявляю, як російські сили, навіть маючи кілька сотень тисяч солдат, зможуть утримати українську територію. Адже протидія буде всенародна», - наголосив він.

Дипломат зауважив: якби росіяни бачили, що можуть військовими засобами швидко взяти Україну під контроль, то вони б це зробили не вагаючись. Тому, на його думку, Кремль також сподівається, що вдасться підірвати Україну зсередини.

«В цій площині загрози зростають. На жаль, ці ризики посилює розбалансованість державного управління, послаблення дій у сфері безпеки, зменшення активності реформ, відсутність єднання всіх громадян в єдину політичну націю», - вважає Чалий.

Нагадаємо, що Президент Трамп запропонував Сенату затвердити кандидатуру Кейта Дейтона на посаду посла США в Україні.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...