Інакше - санкції: США радять союзникам не купувати російську зброю

Туреччина та інші союзники США повинні утриматися від придбання російської зброї. Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, передають Патріоти України із посиланням на Reuters.

Зокрема, Блінкен закликав союзників США по НАТО уникати майбутніх закупівель російської зброї, включаючи додаткові С-400.

“Будь-які значні операції з російськими оборонними структурами, знову ж таки, можуть підпадати під дію Закону, CAATSA, а це окремі заходи на додаток до тих, які вже були введені”, – сказав він, маючи на увазі Закон про протидію американським противникам шляхом санкцій, який покликаний відмовити країни купувати військову техніку в Росії.

Разом з тим Блінкен зазначив, що враховуючи давні погляди Байдена на питання Вірменії, його рішення про визнання знищення вірмен у 1915 році геноцидом не є несподіванкою. Саме цей крок Байдена розлютив Анкару.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...