"Його вдавити треба, нашого президента": Мешканці Суджі розповіли про ставлення до Путіна, "СВО" і українців

Жителі Суджі Курської області, перебуваючи під впливом російської пропаганди, на початку наступальної операції ЗСУ в регіоні думали, що йдуть "фашисти" і ховалися у підвалах та лісосмугах, але коли побачили, що створена українська військова комендатура надає всю необхідну допомогу місцевим, їх настрої змінилися .Про це пише воєнкор Андрій Цаплієнко, який зараз знімає репортаж у Суджі, передають Патріоти України.

"Вражає, як нова українська комендатура на російській території допомагає людям. Продукція. Вода. Медикаменти. Предмети першої необхідності. Все завозиться сюди з України. Українські медики навіть врятували породіллю та новонародженого хлопчика", - розповідає журналіст.

Тепер молодь цього міста просить евакуювати їх до України, бо не хоче жити в країні з диктаторським режимом, а бабусі проклинають Путіна.

Одна з місцевих мешканок, коли знала, що ЗСУ пошкодили в Суджі всього дві будівлі - міськраду і клуб, а решта руйнувань - це результат обстрілів з боку російської армії, сказала, що "розірвала" б російського диктатора.

"Його задушити треба, нашого президента, я б його розірвала... Навіщо нам землі чужі? У нас своїх вистачить, свої скоро не буде кому обробляти", - сказала жінка.

На сьогоднішній день ЗСУ контролюють майже 1200 квадратних кілометрів російської території. Росія так і не змогла відбити жодного населеного пункту, зайнятого українською армією під час наступу в Курській області.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...