Іран представив балістичну ракету Khorramshahr-4 з дальністю польоту 2 тис. км, та боєголовкою у 1,5 т (відео)

В Ірані показали нову балістичну ракету з дальністю пуску 2000 кілометрів. За даними іранських ЗМІ, випробування пройшли успішно. Також в мережі опублікували кадри її запуску.

"Це балістична ракета середньої дальності нового покоління і розвиток ракети Khorramshahr. Вона отримала назву Khorramshahr-4 – її також ще називають Khaibar. В іранських ЗМІ заявляють, що ракета, як і її базова версія, має максимальну дальність 2000 км, при цьому вага бойової частини становить 1500 кг", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що новий варіант ракети відрізняється наявністю системи наведення та управління на середній ділянці польоту. Ця іранська ракета працює на рідкому ракетному паливі.

Заявлено, що Khorramshahr-4 (Khaibar) має вдосконалений двигун і може багато років перебувати в заправленому стані. Тому її можна підготувати до пуску в дуже короткий час.

Іранську рідкопаливну балістичну ракету середньої дальності Khorramshahr випробували у січні 2017 року. Заявлена дальність польоту становить від до 2000 км з боєголовкою вагою 1,5 тонни. Заявлено, що ракета Khorramshahr має довжину 13 м та діаметр 1,5 м і вагу 20 тонн.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...