Історична мить: Президент США підписав закон про ленд-ліз для України (відео)

Джо Байден у понеділок, 9 травня, підписав закон про ленд-ліз для України. Палата представників схвалила документ ще 28 квітня, повідомляють Патріоти України.

Що сказав Байден в історичний момент

Байден наголосив, що цей документ надає важливу допомогу українському народу у боротьбі за демократію. Президент США заявив, що з боку Росії відбуваються справжні звірства.

Лідер Штатів запевнив: його країна підтримує Україну. За словами Байдена, деякі кроки є витратними, але ховатися від агресії Росії – ще більш витратно. Байден пригадав, що ленд-ліз застосовували під час Другої світової війни. Але тепер Європа ще більше потребує допомоги. Президент США наголосив, що підтримка України є важливою для всіх. Путінська війна захотіла зруйнувати не лише демократичне майбутнє України, але й Європу.

Реакція ОП

В Офісі Президента вже відреагували. Андрій Єрмак подякував союзникам України. "Президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Дякуємо нашим союзникам, разом переможемо Росію", – наголосив Єрмак.

Тепер президент США отримає розширені повноваження щодо оборонної допомоги Україні. Штати зможуть постачати зброю, транспорт та продовольство за спрощеною процедурою. Востаннє закон про ленд-ліз ухвалювали ще у час Другої світової війни. Тоді Штати постачали зброю у Європу й допомагали країнам-союзницям побороти нацистів. Сергій Грабський – військовий аналітик – повідомив, що зброю, отриману завдяки ленд-лізу, Україна зможе використати вже влітку.

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:32

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко. Як п...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...