Історики вже вишикувалися у чергу: Ватикан відкрив секретні архіви по Голокосту

Історики стверджують, що Пій XII знав про масові вбивства євреїв нацистами, але нічого не робив.

Ватикан відкрив свої архіви часів Другої світової війни, які були закриті через підозри, що папа Пій XII, який очолював у той період католицьку церкву, закривав очі на Голокост, повідомляють Патріоти України.

Історики стверджують, що Пій XII знав про масові вбивства євреїв нацистами, але нічого не робив. Також його називають "папою Гітлера". Проте Ватикан наполягає, що Пій XII активно вів неофіційну роботу для порятунку євреїв.

Співробітники архіву кажуть, що всі місця в приміщенні, призначеному для вивчення документів, заброньовані вченими з різних країн до кінця року. Папа Пій XII - одна з найсуперечливіших постатей у новітній історії католицької церкви. Якщо припущення вчених про його мовчазне потурання винищенню євреїв вірні, це може ще більше похитнути репутацію церкви, яка останнім часом загрузла в скандалах, зокрема, пов'язаних з педофілією. Проте рік тому нинішній папа Франциск прийняв рішення розсекретити архіви, заявивши, що церква не боїться історії.

Джерело: ВВС

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...