"Йтимуть до кінця": Дипломат пояснив, навіщо Пригожин і Кадиров бунтують у Росії


Чеченський диктатор Рамзан Кадиров та куратор ПВК "Вагнера" (він же "кухар Путіна") Євген Пригожин як критикували, так і будуть критикувати російську окупаційну армію ‒ заради власної вигоди. Про це розповів в інтерв'ю Главреду дипломат, керівник Центру дослідження Росії та колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передають Патріоти України.

"Кадиров і Пригожин грають у свою гру. Вони попри все досі вірять у можливість перемоги. Адже, якщо перемога РФ відбудеться, уявіть собі, які можливості перед ними відкриваються - вони стануть героями, почнуть керувати, а в умовах Росії це означає доступ до багатомільярдних ресурсів. Це ключовий елемент їхньої зацікавленості в тому, щоб йти до кінця", ‒ говорить він.

Більше того, Оргизко прямо називає і Кадирова, і Пригожина злочинцями. І каже, що їхні амбіції простягаються вкрай далеко.

"Думаю, Кадиров і Пригожин будуть продовжувати гнути свою лінію. Вагнерівці і кадирівці намагатимуться показати, що вони чогось варті, що вони воюють краще, ніж регулярна армія, і на тлі цього вимагати для себе (навіть зараз) певних преференцій і можливостей. Але приціл у Кадирова і Пригожина значно більший – в разі успіху вони будуть претендувати на такі позиції, щоб управляти не окремими секторами, а цілими галузями або напрямками або в економіці, або в політиці і висуватися на ключові державні посади. Так що в разі Кадирова і Пригожина мова йде про особистісні амбіції саме цих двох злочинців", ‒ підсумував він.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...