"Із легкістю опанують": Буданов підтвердив бажання України отримати винищувачі Mirage 2000

Начальник Головного управління розвідки генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтервʼю Libération заявив, що Україна бажає отримати від Франції багатофункціональні винищувачі Mirage 2000, передають Патріоти України.

За словами Буданова, уся надана Францією зброя вже показала дуже вагомий результат на фронті — від САУ Caesar до крилатих ракет SCALP-EG.

"Артилерійські системи CAESAR добре себе зарекомендували. Те ж саме можна сказати й про ракети Scalp-EG. Ці системи показали чудові результати. Нам потрібно більше зенітно-ракетних комплексів SAMP/T-Mamba. І ми очікуємо, що Франція надасть нам літаки", ― заявив керівник воєнної розвідки України.

Також він додав, що українські льотчики — одні з найкваліфікованіших у світі, бо мають реальний бойовий досвід. Ніхто не стикався в небі з російськими винищувачами 4 покоління, окрім українських. Тому льотчики Повітряних сил зможуть "із легкістю опанувати техніку" Mirage 2000. РФ має 300 літаків, тому Україна потребує більшої кількості авіації. Тому Буданов сподівається, що Франція надасть ЗСУ літаки Mirage.

Варто додати, що бомбардувальник Mirage 2000D є носієм крилатих ракет SCALP-EG та крилатих бомб Hammer. Перші зараз є в арсеналі українських радянських Су-24М, а бомби Франція нещодавно анонсувала до постачання в Україну.

Новий поворот: Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства

середа, 8 травень 2024, 9:59

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній. Дослівно: "За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора відомому бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, от...

Росія атакувала Україну 55 ракетами і 21 "Шахедом": Олещук розповів, скільки цілей знищила ППО

середа, 8 травень 2024, 9:47

Уночі 8 травня російські війська атакували Україну 55 ракетами різних типів та 21 ударний дроном, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити. Пряма мова Олещука: "У ніч на 8 травня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різн...