Ізраїль планував удар у відповідь по Ірану ввечері 15 квітня, але передумав, - Axios

Ізраїль планував завдати удару у відповідь по Ірану ввечері 15 квітня. Про це 17 квітня написав Axios із посиланням на п'ять ізраїльських та американських джерел, передають Патріоти України.

Ізраїль пообіцяв відповісти на повітряну атаку Ірану з використанням ракет і ударних безпілотників. Але в Білому домі попередили Ізраїль, що ескалація з Іраном не слугуватиме інтересам ані США, ані самого Ізраїлю.

Зокрема, адміністрація президента США Джо Байдена закликала Ізраїль "бути обережним" із будь-якими заходами у відповідь, розповіли американські співрозмовники Axios. Зазначають, що США стурбовані тим, що продовження контратак може спровокувати ширшу регіональну ескалацію.

Одне з американських джерел ЗМІ поінформувало, що Ізраїль повідомив адміністрації Байдена 15 квітня, що вирішив почекати з відповіддю Ірану. На думку третього співрозмовника Axios, "невеликий ізраїльський удар" усередині Ірану, найімовірніше, спровокує дії у відповідь.

Водночас у Білому домі сподіваються, що нова відповідь Ірану по Ізраїлю буде не такою потужною й покладе край обміну ударами між двома країнами. Як вказав Axios, це вже вдруге, коли Ізраїль відкладає рішення про заходи у відповідь після повітряної атаки Ірану в ніч на 14 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...