Ізраїльський сценарій для України не спрацює: Експосол США пояснив чому

Президент США Джо Байден зазначив, що Україна поки не готова до вступу в НАТО. Але США готові надати Україні такі гарантії безпеки як Ізраїлю. Колишній посол США в Україні Джон Гербст назвав такий сценарій для нас "не підходящим та хитромудрим". Про це Джон Гербст сказав з полів саміту НАТО у Вільнюсі у коментарі журналістці ТСН Наталії Фібріг, передають Патріоти України.

"Можна давати Україні якусь альтернативу НАТО, якщо вона буде гарантована від Америки для українського суверенітету і територіальної цілісності, тому що у цьому суть 5-ї статті і відповідних зобов'язань НАТО. Проте багато хто тепер схиляється до так званого ізраїльського сценарію. Але Ізраїль має ядерну зброю і його вороги потужні і поважні, але не такі потужні, як Росія, Росія – ядерна держава, Україна – ні. І ті самі люди, що схиляють нас до такого варіанту, відмовляються надіслати Україні необхідну зброю. Отже здається, що це занадто хитромудро", - пояснив він.

Колишній посол США в Україні також назвав "слабкою" мову комунікату з приводу перспектив члентсва НАТО для України.

"Ми бачимо, що принаймні 8 членів НАТО закликали потужніше висловитися на користь України", - зауважив він. За словами Гербста, представники американської делегації були дуже засмучені через критику президента України Володимира Зеленського через позицію НАТО щоод вступу України. І вони своє розчарування висловили, говорячи з провідними українськими делегатами. Він також прокоментував, якою буде зустріч Зеленського та Байдена на саміті.

"Ніхто з президентів не хоче, щоб була розбіжність у публічних виступах. Володимиру Зеленському не треба повторювати своїх заяв, всі все уже зрозуміли. Байден точно не хоче сваритися із Зеленським, а надто прилюдно", - зазначив він.

Джон Гербст також прокоментував заяву НАТО, що пролунала 11 липня, щодо перспектив вступу України до Альянсу. "Для мене це не несподіванка, ми впродовж місяців вже знали, що адміністрація президента США Джо Байдена хоче випустити заяву дуже слабкого змісту. Вона залишаються віддані цьому курсові (щодо України в НАТО - ред.) може вона зміниться з часом. Вони зрозуміють, що стоїть на кону для США та НАТО, і це допоможе їм зрозуміти, що треба мати потужнішу позицію у таких речах", - резюмував він.

Нагадаємо, за підсумками першого дня саміту у Вільнюсі країни-члени НАТО вирішили, що Україна отримає запрошення, "коли члени Альянсу дійдуть згоди, і будуть виконані умови". Водночас ПДЧ для України таки скасують.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...