Карантин вихідного дня можуть скасувати: У "Слузі народу" пояснили "бунт" у Раді

В Україні ввели 'карантин вихідного дня'Через численні звернення українців, депутати Верховної Ради проситимуть Кабінет міністрів дати ґрунтовне пояснення моделі "карантину вихідного дня", який діятиме в Україні в найближчі два тижні. Про це сказав депутат від партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, коментуючи проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня, передають Патріоти України.

"Наскільки ефективним карантин вихідного дня є зокрема і для економіки – дізнаємось пізніше. Але до нас із цим питанням звертається багато людей, і Рада має відреагувати, звернутися до Кабміну, а там нехай визначаються, чи це аргумент, чи їх достатньо чи варто почекати ще тиждень, щоб побачити ефект від такого карантину і для економіки, і статистики", – відзначив депутат.

На уточнення, який же карантинний метод може бути найуспішнішим у стриманні епідемії коронавірусу і разом із тим влаштувати українців, Корнієнко відзначив, що такий варіант мають запропонувати "медики та комісія з техногенної безпеки". Проєктом постанови рекомендується Кабінету міністрів протягом трьох днів із часу його ухвалення знову дозволити на вихідних:

  • приймання відвідувачів у барах, ресторанах, кафе тощо;
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
  • приймання відвідувачів у сфері торговельного й побутового обслуговування населення
  • діяльності закладів культури та проведення культурних масових заходів;
  • приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Пропозицію розроблено з метою подолання негативних тенденцій в економічній сфері.

Нагадаємо, в Україні 14 листопада почав діяти карантин вихідного дня. Згідно з рішенням уряду, він триватиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка в найближчі два тижні – до 30 листопада.

Однак не всі міста погодилися піти на посилення обмежень. Так, у Львові, Одесі, Дніпрі, Черкасах, Чернігові, Рівному, Мукачеві, Івано-Франківську та Слов'янську мери відмовилися виконувати постанову Кабінету міністрів.

Джерело: Обозреватель

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....