Карателі Лукашенка знов почали дике полювання за білорусами на вулицях

Ввечері у суботу, 22 серпня 2020 року, знову мали місце затримання учасників мирних протестів у білоруських обласних центрах Гродно та Могильов Про це із посиланням на незалежний правозахисний центр "Вясна", зазначають Патріоти України.

Зокрема, біля ТЦ "ГІППО" в Могильові проходила мирна акція проти фальсифікацій і міліцейського свавілля. Співробітники Жовтневого райвідділку міста затримали щонайменше трьох осіб, повідомив лідер обласної організації опозиційної "Об'єднаної громадянської партії" Володимир Шанцев.

У Гродно силовики в масках на двох автобусах наздогнали групу молодих людей, які вже вийшли з площі, й заштовхали до своїх транспортних засобів.

Такий спосіб дій правоохоронців білоруси називають "хапуном". Серед затриманих - відомий гродненський активіст, музикант Ігор Банцар. Інші затримані - Максиміліан Кривець, Артур Куршаков, Олексій Паук.

Слід наголосити, що виступаючи вдень у суботу, 22 серпня, на провладному мітингу в Гродно нелегітимний правитель Білорусі Олександр Лукашенко доручив обласному силовому блоку "виявити усіх підбурювачів та провокаторів".

"Люди втомилися - ми звикли жити в спокійній, тихій, толерантній країні. Доручаю Міністерству внутрішніх справ та Комітету держбезпеки по Гродненській області забезпечити порядок на вулицях Гродно та інших містах області протягом суботи та неділі. Як би кому не подобалося, потрібно виявити охайно - а не натовпами - охайно виявити усіх підбурювачів та провокаторів. У нас є всі списки їхні. Потрібно виявити", - наводить слова Лукашенка місцевий портал Hrodna.life.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...