Карколомний маневр занепокоєних ісламістів: "Талібан" просить Туреччину взяти під управління аеропорт Кабулу. Ердоган попередив союзників по НАТО, що сам вирішуватиме, з ким вестиме переговори, а з ким ні

Туреччина може різко підвищити вплив у Центральній Азії, якщо угода з талібами, котрі жадають міжнародного визнання, буде на взаємоприйнятних умовах. Мрія про об'єднання Середньої Азії та Кавказу навколо відродженої Османської імперії близькі як ніколи

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що "Талібан" запропонував Туреччині управління аеропортом Кабула, але в Анкарі поки не ухвалили рішення. Про це Ердоган заявив на прес-конференції в Міжнародному аеропорту Ататюрка у Стамбулі перед вильотом у Боснію і Герцеговину, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Anadolu Agency"

Турецький лідер назвав запізнілим рішення Німеччини працювати з Туреччиною в питанні управління аеропортом.

"Коли всі покинули Афганістан, ми залишилися", – сказав Ердоган.

Президент Туреччини засудив серію терактів у районі міжнародного аеропорту імені Хаміда Карзая в столиці Афганістану Кабулі.

"Той факт, що ДЕАШ вчинила цей теракт у такий (критичний) період, демонструє ступінь небезпеки цієї терористичної організації для регіону та світу", – сказав він.

Ердоган повідомив, що евакуація контингенту ЗС Туреччини, що несе службу в Афганістані, продовжується і завершиться в найкоротші терміни.

Турецький лідер сказав, що в Туреччині на даний момент перебуває 300 тисяч мігрантів із Афганістану, в тому числі тих, хто не значаться у списках МВС.

"Міграція – чутливе питання для Анкари. Туреччина зводить стіни практично скрізь – від кордону з Іраном до кордону з Іраком і Сирією", – зазначив глава турецької держави.

Говорячи про можливість проведення переговорів із талібами, він заявив: "Туреччина не збирається питати у когось, із ким, де і коли які переговори вести".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...