"Катери Порошенка": Голову правління "Кузня на Рибальському" улюблений суд Венедіктової відправив за грати

Не змігши посадити Порашенка особисто, у Зеленського пішли іншим шляхом для знищення головного супротивника режиму, наголошують адвокати

У середу, 7 липня 2021 року, Печерський суд міста Києва обрав запобіжний захід другому підозрюваному у справі щодо продажу для ЗСУ неякісної військової техніки, зазначають Патріоти України.

Після розгляду клопотання слідчих, суддя вирішив задовільнити його у повному обсязі, обравши голові правління ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" Валерію Шандрі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави у сумі понад 443 млн гривень.

Нагадаємо, мова йде про звинувачення в рамках у кримінальної справи, яка розслідується ДБР, кільком колишнім посадовим особам Міністерства оборони України та очільнику ПрАТ "Кузня на Рибальському", яка має відношення до проекту українських броньованих десантно-штурмових катерів проєкту 58503 (шифр "Кентавр-ЛК"). ДШК спроектовані та побудовані київським приватним підприємством з погодження оборонного відомства.

Головний броньований десантно-штурмовий катер типу "Кентавр-ЛК" (проект 58503) під час урочистої церемонії спуску на воду на Заводі "Кузня на Рибальському" 14 вересня 2018 року

Як нещодавно повідомили представники Державного бюро розслідувань, начебто встановлено, що "голова правління ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" підбурив заступника Міністра оборони України укласти державний контракт саме з його підприємством".

Своєю чергою, високопосадовець Міноборони, перевищивши свої повноваження, дав вказівку підлеглим йому директорам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ на безперешкодне укладення державного контракту щодо будівництва катерів саме з вказаним приватним підприємством.

Цими діями, на думку слідчих, Державі було завдано збитків на суму понад 443 млн гривень.

БДШК-02 "Станіслав" L450 та БДШК-01 "Малин" L451 в Одесі

Варто додати, що наразі два перших десантних катери - БДШК-02 "Станіслав" L450 та БДШК-01 "Малин" L451 все ще проходять випробування та доопрацювання на Чорному морі. Крім того, в стадії завершення будівництва знаходиться третій ДШК.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...