"Кавказ-2020" не задався. ​"Моська" заскиглила, підібгавши хвоста: Генштаб РФ поскаржився на "посилення" НАТО біля кордонів держави-агресора

Поява стратегічних бомбардувальників США в небі Південної України, елітних десантно-штурмових частин НАТО з передовими зразками озброєнь на межі з Кримом, звели нанівець акт залякування РФ маневрами на Кавказі, підступах до Донбасу та Криму

Воєнна стратегія Генштабу ЗС РФ "летить під три чорти". - НАТО прийняло виклик і не збирається здавати УкраїнуНа тлі завершення стратегічних командно-штабних навчань «Кавказ-2020», які, на думку ряду військових експертів, могли бути приводом концентрації військ для вторгнення в Україну, Москва вирішила поскаржитися на нібито «зрослу активність військових США і НАТО» в 20-30 кілометрах від російського кордону. Про це, зокрема, заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Росії генерал армії Валерій Герасимов, котрий як ніхто в Росії добре усвідомлює неможливість рівноцінного протистояння з НАТО, зазначають Патріоти України.

«У зв'язку з цим тиражований в НАТО тезу про збільшену агресивності з боку Росії є хибним», - заявив головний стратег держави-агресора на брифінгу після завершення навчань «Кавказ-2020».
Зокрема, Герасимов нагадав про польоти іноземних літаків і присутності військово-морських сил НАТО в Баренцевому, Балтійському і Чорному морях.
Напередодні винищувач Су-27 піднявся в повітря через бомбардувальник B-52H ВВС США, який летів над Польщею і наближався до держкордону Росії, а в понеділок два МіГ-31 супроводжували літак-розвідник ВПС Великобританії над Баренцовим морем.
Крім того, перший заступник начальника російського Генштабу, зазначив, що бойові кораблі НАТО тепер знаходяться в Чорному морі на третину довше, ніж в минулому році. За його словами, Північноатлантичний альянс наростив інтенсивність не тільки військово-морських сил, а й стратегічної авіації, а також засобів повітряної і морської розвідки.
Ймовірно, «нарікання» і «стогони» російських військових призначені для тих росіян, хто забув, що саме після військових навчань почалося вторгнення цієї країни до Грузії, а також ряд інших військових конфліктів.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...